Zariaďujeme malometrážny dom

Malometrážny dom nemusí v žiadnom prípade znamenať, že sa budete musieť uskromniť pri jeho zariaďovaní. Aj priestory s menšou podlahovou plochou sa dajú vybaviť nábytkom tak, že budete mať na všetko dostatok miesta. Postačí len dodržať niekoľko zásad.

Keď je funkčnosť na prvom mieste

Funkčné kúsky s možnosťou využitia na viacero činností šetria miestom. Vyberte si preto postele či sedaciu súpravu s úložným priestorom. Úložný priestor vám môže poskytnúť aj kuchynská lavica. Viacero funkcií môžu plniť tiež niektoré spotrebiče — napríklad práčka so sušičkou. Ak nechcete využiť túto kombináciu, môžete si kúpiť dva kompatibilné spotrebiče a uložiť ich na seba, čím ušetríte podlahovú plochu v kúpeľni.

Čo vám prinesú otvorené police

Otvorené policové zostavy veľmi pekne vyniknú v pracovni, obývacej aj detskej izbe. A môžete ich pokojne využiť aj v iných miestnostiach. Okrem miesta na odkladanie vecí oceníte tiež to, ako absencia dvierok vplýva na optický dojem z priestoru.

Nábytok na mieru a posuvné systémy

To, že šatníkové skrine na mieru šetria miestom, je všeobecne známe. Okrem nich si ale na mieru môžete nechať vyrobiť aj iný nábytok. Pokojne celú zostavu nábytku do detskej izby či spálne. Dokonalé využitie celej výšky miestnosti vám prinesie tiež kuchynská linka na mieru alebo skriňové nadstavce nad dverami.

Posuvné systémy nemusíte využívať len na šatníkovej či iných skriniach. Nevyužité rohy v miestnosti eliminujete, ak stavíte na posuvné dvere. Tam, kde je to možné, pouvažujte o jednokrídlových posuvných dverách namiesto tých bežných.

Bledé farby navodia pocit priestrannosti

V menších miestnostiach veľa spraví využitie bielej a bledších farebných odtieňov. Tieto použite na steny a veľké kusy nábytku. Dekorácie a menšie kúsky sa potom môžu niesť aj v tmavších farbách alebo ho oživíte výraznými odtieňmi žltej, fialovej, modrej či červenej.

Zložiť a rozložiť

Niektoré kusy nábytku bežne veľmi nepotrebujeme. Tu preto stavte na možnosť rozkladania a skladania. Počas návštevy vám výborne poslúži set stohovateľných servírovacích stolíkov, rozkladací jedálenský stôl alebo aj konferenčný stolík. Aj pracovný kútik nemusí zaberať miesto, ak práve nepracujete. Vyskúšajte do neho namontovať sklápací písací stolík.

admin

Webstránka:

www.moderne-domy.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@moderne-domy.sk