Energeticky úsporné domy - aktívny, pasívny alebo nulový?

admin / 07.09.2022

Energeticky úsporné domy sa postupne stávajú štandardom. Počiatočná investícia pri stavbe je síce vyššia ako pri bežných stavbách, prinesie však výrazne nižšiu spotrebu energií. Okrem menších účtov za energiu, je energeticky úsporný dom šetrný aj k životnému prostrediu.

Stavba domu

Zariaďte si dom v štýle hygge

admin / 04.08.2022

So slovom „hygge“ ste sa už pravdepodobne stretli. Tak, ako je tomu pri každej novinke, spočiatku nie každý vie, čo vlastne znamená. Odkiaľ pochádza tento životný štýl a ako si v ňom zariadiť dom, sa dozviete v našom článku.

Stavba domu

Aký projekt domu na úzky pozemok?

admin / 22.06.2021

Nie každý má možnosť kúpiť priestranný pozemok, na ktorom vás pri výbere vhodného projektu nič neobmedzuje. Projekty, ktoré vám poskytnú dostatok úžitkovej plochy na bývanie, si však môžete vybrať aj na úzky pozemok. Aké riešenia máte k dispozícii?

Stavba domu

Bezpečnostné sklá ESG a VSG

admin / 06.05.2021

Sklo je v stavebníctve bežným materiálom v interiéri aj exteriéri. Využiť sa dá na zábradlie, interiérové priečky, do kúpeľne a v moderných domoch sa používajú aj veľké presklené plochy. Prečo je dobré používať na tieto prvky nie obyčajné, ale bezpečnostné sklá?

Stavba domu

Orientácia miestností na svetové strany

admin / 05.02.2021

Keď vyberáte pozemok na bývanie, dôležitá je tiež jeho orientácia k svetovým stranám. Rovnako je tomu pri výbere projektu. Je to preto, že vďaka slnečnému žiareniu ušetríte na kúrení aj výdavkoch na svietenie. Okrem toho slnečné svetlo ovplyvňuje náladu a výkonnosť. Na čo presne dávať pozor, aby ste tieto výhody využili čo najlepšie?

Stavba domu

Čo vám prinesú slnečné kolektory

admin / 29.06.2020

Nad využívaním alternatívnych zdrojov energie nepremýšľajú len tí, ktorí myslia ekologicky. Má aj iné prínosy. V nasledujúcom článku vám preto odpovieme na otázku: „Prečo investovať do slnečných kolektorov?“

Stavba domu

Minerálna vlna alebo polystyrén — čo vybrať?

admin / 11.05.2020

Ponuka materiálov, z ktorých pri stavbe domu môžete vyberať, je naozaj široká. Inak tomu nie je ani pri zatepľovaní domu. Najčastejšie používanými sú minerálna vlna a expandovaný polystyrén. Pozrime sa bližšie na ich vlastnosti.

Stavba domu

Vyberte si správny pozemok pre váš nový dom.

PK, Prodom / 03.11.2019

Jedna z vecí, ktorú nemôžete vo vašom dome zmeniť, je jeho umiestnenie. Neskôr sa môžete rozhodnúť, že chcete zmeniť dizajn, začať rekonštrukciu alebo dokonca pristaviť novú časť domu, ale keď si raz vyberiete pozemok pre váš dom, bude na tomto mieste navždy. Výber správneho pozemku je veľké rozhodnutie, ktoré môže pridať alebo odobrať z kvality bývania bez ohľadu na dizajn vášho domu.

Stavba domu

Webstránka:

www.moderne-domy.sk

Telefón:

0911 776 232

Emailová adres:

info@moderne-domy.sk